Nie znam takich osób ... a Wy ? :)
Dzisiaj zapraszam na smalec domowy, z cebulką, skwarkami, i odrobiną boczku ....
SKŁADNIKI:
słonina
boczek surowy wędzony
cebula
sól
pieprz
majeranek
PRZYGOTOWANIE:
słoninę kroimy bardzo drobno, od wielkości kawałków zależy wielkość skwarek :)
cebulę też kroimy dosyć drobno
oraz boczek
do garnka wrzucamy słoninę i topimy na wolnym ogniu
jak już słonina jest dosyć stopiona dorzucamy boczek i lekko go rumienimy,
na końcu wrzucamy cebulę i majeranek, który da nam cudowny aromat smalcu
Gdy wszystko mamy już wytopione i zarumienione, wlewamy do miseczki i czekamy aż ostygnie ...
SMACZNEGO :-)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.