Pewnie Was zaskoczę ale ... nie lubię szparagów !
Za to bardzo lubię je przygotowywać dla gości :-)
Tym razem będą szparagi konserwowe w szynce długodojrzewającej, zapiekane na grillu i polane sosem "tzatziki".
Szparagi można robić z różnymi sosami jednak na prawie już zimowe wieczory najlepszy i chyba najzdrowszy jest sos TZATZIKI czyli po prostu sos czosnkowy
SKŁADNIKI:
szparagi mini w słoiczkach
szynka długodojrzewająca, cienko pokrojona
rukola lub inna sałata do ozdoby
sos tzatziki
PRZYGOTOWANIE:
szparagi odcedzamy z wody i zawijamy w paski szynki
tak zawinięte układamy na grillu i chwilkę zapiekamy aby szynka lekko się zarumieniła
do szparagów przygotowujemy wcześniej sos tzatziki
kiedy szynka będzie lekko zarumieniona wykładamy na talerz przyozdobiony rukolą
SMACZNEGO :-)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.