25.11.2013

SZPARAGI W SZYNCE



Pewnie Was zaskoczę ale ... nie lubię szparagów !
Za to bardzo lubię je przygotowywać dla gości :-)
Tym razem będą szparagi konserwowe w szynce długodojrzewającej, zapiekane na grillu i polane sosem "tzatziki".
Szparagi można robić z różnymi sosami jednak na prawie już zimowe wieczory najlepszy i chyba  najzdrowszy jest sos TZATZIKI czyli po prostu sos czosnkowy



SKŁADNIKI:

szparagi mini w słoiczkach
szynka długodojrzewająca, cienko pokrojona
rukola lub inna sałata do ozdoby
sos tzatziki


PRZYGOTOWANIE:

szparagi odcedzamy z wody i zawijamy w paski szynki

tak zawinięte układamy na grillu i chwilkę zapiekamy aby szynka lekko się zarumieniła

do szparagów przygotowujemy wcześniej sos tzatziki

kiedy szynka będzie lekko zarumieniona wykładamy na talerz przyozdobiony rukolą

SMACZNEGO :-)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.