29.10.2013

WĄTRÓBKA Z WARZYWAMI

Każdy pupil ma swoją ulubioną potrawę.
Moje zrobią wszystko ( nooo prawie wszystko ) za wątróbkę :-)
Podaję im wątróbkę z kurczaka, lekko obsmażoną z wierzchu - tak "lewo/prawo", w środku zostaje krwista, dorzucam do tego warzywa z ryżem i voilà ! 

PS. jeśli Twój pies nie toleruje wątróbki, ma po niej kłopoty żołądkowe - nie dawaj !
Ja swoim pupilom podawałam to danie od  malucha i nigdy nie miały rewolucji :) 
Wątróbkę podaję maksymalnie JEDEN RAZ w tygodniu.

SKŁADNIKI: ( na dwa Ogary )

1/2 kg wątróbki z kurczaka
warzywa - do wyboru, do koloru 
ryż

PRZYGOTOWANIE:

wątróbkę wrzucamy na patelnię i obsmażamy na szybko - "lewo/prawo"
aby z wierzchu była ścięta a w środku krwista

dodajemy ryż, warzywa, co kto lubi :)

wątróbka znika w takim tempie, że nie zdążę chwycić za aparat :-))))
a psiaki wylizują wszystko wokół miski, nic nie może się zmarnować !

macie wątpliwości czy smakowało ?????

SMACZNEGO :-)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.