19.10.2013

Tort FILADELFIA

Tort Filadelfia jest jak "jajko niespodzianka" dla dorosłych i dla dzieci.
Za każdym razem kiedy stawiam go na stole widzę wielkie z zachwytu oczy i mlaskanie językiem, mniaaam !
Po pierwszym kęsie goście odpływają w siódme niebo a dzieci nieśmiało patrzą na rodziców "mogęęę jeszczeeeee? " ....
To taki bombowo-kaloryczny tort niespodzianka o cudownym smaku ....

SKŁADNIKI:

1/2 kg  twarogu zmielonego na sernik
250ml śmietany kremówki 30% lub 36%
1 opakownaie Śmietan fix
1 rządek sucharów
1 słoik średniej nutelli
1 paczka migdałów w płatkach
1 słoik lub 1/2 kg wiśni drylowanych lub malin
2 galaretki wiśniowe lub malinowe

Ważne ! nie dodajemy cukru !!!


PRZYGOTOWANIE:

Sucharki zetrzeć na miał, dobrze pokruszyć, lub tak jak ja utrzeć kulką

sucharki zmieszać z nutellą


masę wyłożyć na tortownicę lub małą blachę



ubić śmietanę kremówkę ze śmietan fixem i dodać do sera, delikatnie zmiksować
ser ułożyć na spód z nutelli




masę serową posypać płatkami migdałów a na nich ułożyć owoce


zalać galaretką i włożyć do lodówki ( jeśli zdążycie ) !


ps. jeśli w Waszym domu są czworonożni pupile KONIECZNIE im dajcie do wylizania miskę po masie serowej !

Na zdjęciu Ogary Polskie, które zawsze są pierwszymi testerami moich potraw z O'Garowego bloga O'Gotowaniu :-)


SMACZNEGO :-)

4 komentarze:

  1. Robiłam Filadelfię z tego przepisu...jest rewelacyjna !!!! Basiu dopisz, że ser nie może zawierać cukru...I zdejm proszę zabezpieczenia komentarzy...masakra z tymi automatami ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Beatko dziękuję za odwiedziny i zapraszam ponownie :-)
      PS. cukier załatwiony, komentarze załatwione :)

      Usuń
  2. Odpowiedzi
    1. Koniecznie wypróbuj przepis ! Boskie .... to chyba właściwe określenie :-)

      Usuń

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.