Okazuje się, że to zielone "zielsko" wymieszane z czosnkiem, serem i makaronem daje mieszankę wybuchową ! i do tego bardzo, bardzo smaczną !
Przygotowanie zajmuje mi około 15 minut, tyle ile gotuje się makaron :)
SKŁADNIKI:
450 g szpinaku oraz 200 g makaronu jest na około 3 porcje
makaron
szpinak ( kupuję mrożony, siekany w kostkach lub kulkach)
śmietana
czosnek - kilka ząbków
ser pleśniowy
sól, pieprz
oliwa z oliwek
PRZYGOTOWANIE:
przygotowujemy wszystkie składniki, jeśli szpinak mamy zamrożony - rozmrażamy,
makaron gotujemy
w tym samym czasie do garnka wrzucamy rozmrożony szpinaki gotujemy na małym ogniu
do szpinaku dodajemy trochę śmietany i czosnek
następnie dodajemy pokrojony ser pleśniowy, sól, pieprz, i kroplę oliwy z oliwek
wszystko dusimy na małym ogniu i mieszamy tak długo aż ser się rozpuści
kiedy szpinak mamy gotowy wrzucamy do niego ugotowany makaron i wszystko mieszamy
podajemy gorące
SMACZNEGO :-)
Dobre, nie dawałam pleśniowego do tej pory. Zrobie tak.
OdpowiedzUsuń