4.02.2014

SZPINAK Z MAKARONEM, CZOSNKIEM I SEREM PLEŚNIOWYM

Nie lubiłam szpinaku i sera pleśniowego. Nie lubiłam ... do dziś :-)
Okazuje się, że to zielone "zielsko" wymieszane z czosnkiem, serem i makaronem daje mieszankę wybuchową ! i do tego bardzo, bardzo smaczną !

Przygotowanie zajmuje mi około 15 minut, tyle ile gotuje się makaron :)

SKŁADNIKI:
450 g szpinaku oraz 200 g makaronu jest na około 3 porcje

makaron
szpinak ( kupuję mrożony, siekany w kostkach lub kulkach)
śmietana
czosnek - kilka ząbków
ser pleśniowy
sól, pieprz
oliwa z oliwek

PRZYGOTOWANIE:

przygotowujemy wszystkie składniki, jeśli szpinak mamy zamrożony - rozmrażamy,

makaron gotujemy

w tym samym czasie do garnka wrzucamy rozmrożony szpinaki gotujemy na małym ogniu

do szpinaku dodajemy trochę śmietany i czosnek


następnie dodajemy pokrojony ser pleśniowy, sól, pieprz, i kroplę oliwy z oliwek



wszystko dusimy na małym ogniu i mieszamy tak długo aż ser się rozpuści

kiedy szpinak mamy gotowy wrzucamy do niego ugotowany makaron i wszystko mieszamy

podajemy gorące


SMACZNEGO :-)

1 komentarz:

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.